Meena Ira
Diary Owner Links Stuff


Welcome

Jemput masuk dan baca entri
 Thanks for Visit

Tabung Duit

 Klik satu , Thank you so much . *tunggu habis loading :)
       
Flashback


Chatboard


leave me a message

Follower

Cara guna blogskin
10.11.14 | 0 Miku(s)




Annyeong and Salam
Malam nih saya nak buat tutorial bagaimana nak guna blogskin . Blogskin nih semakin popular sekarang and ramai orang guna sbb mudah and comel . Hihi make sure buat backup code blog korang sebelum delete tau heheh . lets start ..

First .
Design > edit HTML > scroll bawah sikit  > click Revert to Classic Template







Press here . pilih blogskin yang korang nak tu . ok ?







Then tekan Blogger Main , Lepas tu dia akan download code. Then , copy semua code tu , paste dalam kotak edit html macam picture bawah ni . sebelum paste , pasti kan padam semua code blog yang lama 
Faham ?



and now , dah siap blogskin tu dah ade kat blog korang , korang perlu edit macam letak title , header , & apa-apa saja la yang perlu .


OLDERNEWER