Meena Ira
Diary Owner Links Stuff


Welcome

Jemput masuk dan baca entri
 Thanks for Visit

Tabung Duit

 Klik satu , Thank you so much . *tunggu habis loading :)
       
Flashback


Chatboard


leave me a message

Follower

The best anime !
22.12.14 | 0 Miku(s)

Salam semua ^^
setelah 3minggu mula sem baru then skrg tgh cuti mid sem hehehe
Sem baru nih banyak cabaran nye huhuhu
tambah lagi sekarang musim terkujuh .. confirm basah dulu baru sampai kelas hahaha

Malam nih Ira buat entri pasal anime yang Ira suka tengok
banyak anime yang menarik dan di tambah lagi jalan cerita yang best
Confirm tak puas tengok hehe

1 ) Kamisama Hajimemashita




Alternative TitlesEnglish: Kamisama Kiss
Synonyms: Kami-sama Hajimemashita
Japanese: 神様はじめました

Information
Type: TV
Episodes: 13
Status: Finished Airing
Aired: Oct 2, 2012 to Dec 25, 2012
Producers: TV Tokyo, Dentsu, TMS Entertainment, FUNimation EntertainmentL, Pony Canyon
Genres: Comedy, Demons, Fantasy, Romance, Shoujo, Supernatural

Sinopsis 
Anime kamisama hajimemashita nih paling besttttt . Ira mmg tak puas tengak anime dan baca manga nih hahaha . Tambah lagi hero yang hemsem hehe . Cerita pasal Tomoe dan Nanami bermula masa ayah nanami telah bankrupt dan melarikan diri dari hutang .. Secara kebetulan Nanami terserempak dengan Mikage dan bagi kebenaran untuk tinggal dirumah nye .. Rumah nye itu sebenarnye kuil .. Pada mase itu cinta telah terputik antara Tomoe dan Nanami .. Kamisama Hajimemashita season 2 akan keluar 5 januari 2015 ini .. Korang jangan lupa tengok season 2 tau !





2 ) Ookami Shoujo to Kuro Ouji




Alternative TitlesEnglish: Wolf Girl and Black Prince
Synonyms: Ookami Shoujo to Kuroouji, Wolf Girl & Black Prince
Japanese: オオカミ少女と黒王子

Information
Type: TV
Episodes: 12
Status: Finished Airing
Aired: Oct 5, 2014 to Dec 21, 2014
Producers: VAP, Yomiuri Telecasting Corporation, TYO Animations, Sentai FilmworksL, Nippon Television Network Corporation
Genres: Comedy, School, Shoujo

Sinopsis
Anime Ookami Shoujo To Kuro Ouji pasal Erika mereka cerita pasal teman lelaki nye sebalik nye die tiada teman lelaki .. Then , Erika telah meminta tolong Sota Kyouka untuk berpura pura jadi boyfriend Tapi akhirnye Erika betul betul jatuh cinta pada Sata Kyouka .Ahhh tpi ade 12 episode je tak puas tengok T_T mesti sambung season 2 pulak hehehe





3 ) Kaichou Wa Maidsama




Alternative TitlesEnglish: Maid-Sama!
Synonyms: Kaicho wa Maidsama, Kaichou wa Meido Sama, Class President is a Maid!
Japanese: 会長はメイド様!

Information
Type: TV
Episodes: 26
Status: Finished Airing
Aired: Apr 2, 2010 to Sep 24, 2010
Producers: J.C.Staff, Geneon Universal Entertainment, TBS, Hakusensha, Half H.P Studio, Sentai FilmworksL
Genres: Comedy, Romance, School, Shoujo

Sinopsis
Anime nih tentang Misaki Ayuzawa , perempuan pertama menjadi ketua pelajar kat sekolah tu ..Misaki bersikap sangat tegas dan berdisplin dalam menjalan kan tugas nye sebagai ketua pelajar .. Tapi dia menyimpan rahsia yang bekerja di maid kafe untuk menbantu keluarga nye ..





4) Itazura Na Kiss



Alternative TitlesEnglish: Itazura na Kiss
Synonyms: Naughty Kiss, Teasing Kiss, Mischievous Kiss, Itazurana Kiss, It Started With A Kiss
Japanese: イタズラなKiss

Information
Type: TV
Episodes: 25
Status: Finished Airing
Aired: Apr 5, 2008 to Sep 25, 2008
Producers: Bandai Visual, TMS Entertainment, DiscotekL, Trinity Sound
Genres: Comedy, Romance, Shoujo

Sinopsis
Kisah tentang Kotoko jatuh cinta dengan Naoki Irie sejak mula mula masuk high school lagi .. Tapi Katoko di reject oleh Naoki kerana kebodohan nye ... Anime nih jalan cerita nya sama dengan K-drama playful kiss yang dilakon kan oleh kim hyung joong dan Jong So Min dan anime ini jugak ada dalam versi jepun di lakon kan oleh Yuki Furukawa dan Honoka Miki ..



5 ) Special A


Alternative TitlesEnglish: Special A (S.A)
Synonyms: S.A., Special A Class
Japanese: スペシャル・エー

Information
Type: TV
Episodes: 24
Status: Finished Airing
Aired: Apr 7, 2008 to Sep 15, 2008
Producers: Gonzo, AIC, Sentai FilmworksL, Showgate
Genres: Comedy, Romance, School, Shoujo

Sinopsis
Hikari sentiasa ditempat no2 , dia tidak dapat mengalahkan Kei ... Hikari sentiasa berusaha untuk mengalah kan Kei dan Hikari juga bersumpah untuk mengalah Kei dalam gred sekolah , sukan dan apa apa sahaja ... Hikari tidak menyedari bahawa Kei telah jatuh cinta terhadap nya ..




OLDERNEWER