Meena Ira
Diary Owner Links Stuff


Welcome

Jemput masuk dan baca entri
 Thanks for Visit

Tabung Duit

 Klik satu , Thank you so much . *tunggu habis loading :)
       
Flashback


Chatboard


leave me a message

Follower

Pratical
21.3.17 | 0 Miku(s)

Hai & Selamat Malam gais,
Dah lama tak berceloteh kan sini , tak ade masa nak hadap laptop selalu maklum la busy dengan kerja je sbb pada bulan november pada lepas saya baru start pratical di sebuah travel agensi di Kuala Terengganu and pada 10 mac 2017 baru - baru nih dah habis pratical. Sebenarnya, masa mula- mula pratical kan rasa agak awkward dan rasa nak balik je huhuhuh cause ni first nih kerja sebelum nih mmg tak pernah kerja langsung tu ar rasa nak balik je hahaha tpi bila dah lama - lama tu dah rasa best and dah boleh sesuai kan diri kat situ. Bila dah habis pulak nih rasa akan rindu pulak suasana kerja kat sana , rindu nak makan sandwich, rindu nak minum green tea and cookie milkshake. sebab sometime enjoy jugak kerja situ sometime stress pun ada hahaha tapi overall memang best and new experience for me.


Antara perkara paling best pratical kat travel agensi nih, bila ada event or MICE lah. Bila dah ada di real environment nih, event lagi best and besar kalau sebelum nih kat UiTM best juga but tak besar sangat involve orang luar. Sepanjang pratical, saya dapat lalu beberapa event yang besar macam Beautiful Terengganu Trail 2017, event nih best sangat dapat rasa macam mana nak manage event besar macam, nak setup booth, and macam mana nak pasti kan event ni berjalan dengan lancar 








Actually banyak benda yang best berlaku masa pratical kat dsini tapi tak dapat nak cerita semua la pada entri kali ini, akan sambung entri seterus nya. Thank you sudi luah kan masa membaca entri kali ini hiihihi bye .


OLDERNEWER